Annons från Huawei

Fördelarna med Huaweis nya Watch 3-serie

Kombinationen batteritid på upp till 3 veckor, snygg design, många funktioner för att mäta träning och hälsa, samt intelligent interaktion gör Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro till välkomna nyheter när dessa smarta sport- och hälsoklockor nu börjar säljas på den svenska marknaden.

Lång batteritid

Huawei har en stark position på marknaden för smarta klockor och har sedan flera år utmärkt sig med mycket långa batteritider. En lång batteritid är förstås väldigt användbart eftersom hälsomätning ställer höga krav på just batteriet. Den smarta klockan ska fungera som ens träningsassistent och dessutom mäta hälsoparametrar på såväl dagen som natten. 

Nya Watch 3-serien är verkligen inget undantag när det gäller batteritiden.  Med Watch 3 Pro kan man få upp till hela 21 dagars batteritid i ultra-läge och fem dagar i smart läge. För Watch 3 är siffrorna 14 dagar respektive 3 dagar.

Snygg design och personlig urtavla

En smart klocka behöver inte betyda att man ska kompromissa med stilen. Med Watch 3-serien har stort fokus lagts på snygg design, högklassiga materialval och möjlighet att skräddarsy urtavlan med en version som man tycker om alternativt egna bilder. Urtavlan på Watch 3 Pro har till exempel safirglas som är slitstarkt och skyddar mot repor. 

Nya funktioner och tillförlitlighet

De nya klockorna har fått både nya och  förbättrade funktioner. Nya funktioner är till exempel falldetektering, SOS-knapp samt möjlighet att följa sin kroppstemperatur med hjälp av en högprecisionssensor. 

Bland de mer klassiska hälsofunktionerna kan man mäta hjärtrytm, stress, sömn och syreupptagningsförmåga med mera. Och det finns som tidigare över 100 olika träningslägen vilket är användbart för den som inte utövar de mest vanliga sporterna. 

Något som man inte får glömma bort är vikten av att datan blir så korrekt som möjigt och det är något som Huaweis forskningscenter i Finland har fokuserat extra mycket på när de tagit fram algoritmerna för mätningarna. Klockan har dessutom dubbla GPS:er för att säkerställa att klockan följer verkligheten på bästa möjliga sätt. 

Fingertoppskänsla

Watch 3-serien är Huaweis första serie smarta klockor som med hjälp av en roterande krona kommer med taktil feedback. För användaren innebär detta ännu smidigare navigering bland menyerna och att man kan zooma in eller ut på bilder på klockan. 

Huawei har också ytterligare förbättrat användargränssnittet som nu tar användandet och  upplevelsen av Watch 3 och Watch 3 Pro till en ny nivå. Appmenyn är till exempel indelad i ett rutnät som kompletterar den roterande kronan. Snyggt och smidigt. 

Som kartfunktion finns nu Huaweis egna Petal Maps som har uppdaterats så att Watch 3-serien får en riktigt bra karttjänst direkt i klockan. På så sätt kan till exempel de som går eller cyklar enkelt få vägbeskrivning och instruktioner via ett snabb blick på klockan i stället för att behöva titta på telefonen. 

App-butiken AppGallery finns förinstallerat och det är enkelt att ladda ner appar från tredje part. 

Kompatibel med både Android och iOS

Med appen Huawei Health kopplar du enkelt ihop klockan med telefonen. För Android-enheter laddar man enkelt ner Huawei Health genom AppGallery eller via Huaweis appsida här. För iOS-enheter går man in på Appstore och söker efter Huawei Health.

I hälsoappen Huawei Health på din smartphone får du en översikt över vilka appar du har på klockan och kan där, precis som du kan byta urtavla, installera appar. Även om det är lätt att navigera via klockan så är det extra skönt att kunna sköta appar och urtavlor via telefonen.

Som bonusfunktion finns stöd för e-Sim. Tvillingkort gäller och genom att aktivera e-Sim-tjänster på din smartphone kan du dela telefonnummer och abonnemang mellan dina smarta enheter. Och därmed lämna telefonen hemma när du ska ut och springa till exempel.

En annan smart bonusfunktion är att man med hjälp av förprogrammerade handrörelser kan få klockan att ge dig information. Genom att höja handleden, till exempel, kan klockan ge dig flygstatus, utan att du behöver trassla med telefonen. 

Prisvärda smarta klockor

Watch 3 och Watch 3 Pro finns nu tillgänglig i svenska butiker. Watch 3 finns i svart och brunt läder och kostar cirka 3 990 kronor.  Huawei Watch 3 Pro har ett rekommenderat  cirkapris om 4 490 kronor och kommer också den i brunt läder.