Annons

Annons från Huawei

Huawei tar stort prestandakliv med Mate40 Pro

Kamerorna imponerar åter igen när Huawei lanserar en ny flaggskeppsmobil. Mate40 Pro fick nyligen 136 poäng av den oberoende testorganisationen DxOMark – en indikation på att 5G-telefonen är utrustad med marknadens just nu bästa mobilkamera.

Det märks att Huawei starkt driver på utvecklingen av kamerorna, foto- och videofunktionerna. Nya Huawei Mate40 Pro imponerar återigen inom det här området. Här kan du läsa om några av de funktioner som mobilen bjuder på.

Bakom kulisserna är det 5G-chippet, batteriet och laddningen som möjliggör de kraftfulla kamerorna och smarta funktionerna med AI. 

5G kräver mycket krut och batteriet (4400 mAh) i Huawei Mate40 Pro stöder 66W superladdning med sladd, 50W trådlös laddning samt trådlös omvänd laddning. Du kan till exempel ladda 85 procent på bara 30 minuter.

Designen av kameramodulen på baksidan av telefonen är särskilt välkommen just för den omvända laddningen – den ringformade kameradesignen gör att telefonen näst intill blir platt när man lägger den med skärmen nedåt. En snygg och smart lösning.

5G-chippet

Själva chippet (Kirin 9000 5G SoC) tillverkas på ett sådant sätt att 5G-modemet kunnat byggas in direkt i chippet. Huawei har också satsat mycket krut på uppladdningshastigheten, bandbredden och överföring av stora filer. Det finns också en inbyggd teknik som kombinerar 4G och 5G för att anslutningarna ska vara snabba och stabila. 

Huawei Mate 40 Pro har en 24-kärnig grafikprocessor som framför allt kommer till sin rätt när man spelar spel. Ljudmässigt sitter högtalarna på kortsidorna för att maximera upplevelsen när du ser på video, och har telefonen i liggande läge.

Styr med gester

Djupsensorn i Mate40 Pro läser av ditt ansikte i 3D för igenkänning, men också för att kunna känna igen gester. Du kan till exempel styra telefonen genom att vinka framför kameran när du vill bläddra på en webbsida.

Smidigare med Petal Search

Huawei lägger löpande till såväl egna som utomstående appar i det egna AppGallery. Men de har också utvecklat möjligheterna att ladda ner appar som inte finns i appgalleriet. Sökverktyget Petal Search har bara sedan i våras förbättrats. 

Petal Search är som andra stora söktjänster där du inte bara hittar appar, utan även webbsidor, nyheter, bilder, video och det mesta. Verktyget hänvisar dig rätt oavsett om appen du söker finns i AppGallery eller på annat håll. Utbudet av tillgängliga appar är brett och det mesta går att hitta och ladda ner. 

Huawei Mate40 Pro kommer i svart och silver och kan förbokas hos Tele2 från och med den 2 novmeber. Rekommenderat cirkapris är 12 990 kronor och leveransstart är den 16 november.

Köp den här!