Annons från Huawei

Huawei Watch Fit 3 – första steget mot en ny livsstil

Med en klocka från Huawei har du alltid en smart följeslagare på armen som är redo att mäta och analysera dina aktiviteter – och inspirera till fler. Med Huawei Watch Fit 3 dessutom i ett nytt stiligt format och med en oslagbar batteritid.

Brukar du också försöka skaffa dig bättre vanor? Det är du inte ensam om – långt ifrån. När 8000 européer tillfrågades i undersökningen Huawei European Health Survey 2023 svarade hela 91 procent att de ville förbättra minst en aspekt av sin livsstil relaterad till hälsa. 

Ändå glöms ofta det där nyårslöftet om att röra sig mer eller äta bättre snabbt bort några veckor in på det nya året. Så vi kan alla behöva lite motivation ibland. Antingen för att ta träningen till en ny nivå. Eller bara för att röra oss lite mer i vardagen. Oavsett målsättning kan en smart klocka ge dig just den där inspirationen och det stöd som behövs ibland. 

Generös batteritid i kompakt format

Nya Huawei Watch Fit 3 väger endast 26 gram och tillsammans med en tjocklek på knappt en centimeter kan klockan bäras vid alla aktiviteter under dygnets alla timmar. Under normal användning räcker batteriet dessutom i upp till hela tio dagar innan det är dags att ladda. 

Trots sitt kompakta format är Huawei Watch Fit 3 utrustad med en rad sensorer. Utan att du märker det mäter klockan allt från hur mycket du rör dig till din puls och även syrehalten i blodet. När det är dags att röra lite mer på sig hittas över 100 olika sportlägen i klockans träningsprogram för olika aktiviteter aktiviteter utomhus, inomhus och även i vatten. Vissa saker, som löpning, känner klockan av själv och anpassar då sensorernas mätning enligt det. Så oavsett om du är en sportig novis eller tränar inför ännu en Iron Man kan du vara säker på att hitta just din aktivitet. Eller vad som kan komma att bli din nya favorit. 

Men klockan nöjer sig inte med att bara mäta vad du gör. Den hjälper dig också att sätta upp mål för att regelbundet röra dig, genomföra träningspass, nå dina stegmål och bli bättre på att slappna av. Lite som att ha en egen personlig coach på handleden, alltid tillgänglig för dig. 

Vid slutet av dagen sammanfattas målen. Har de uppnåtts får du en gratulation som kan motivera till att höja ribban något för nästa dag. Men vi är ju inte på topp alla dagar i veckan, så när målen inte har uppfyllts får du konstruktiva tips för att i stället lyckas med dem nästa dag. 

Analys i appen för både Android och iPhone

Data från alla aktiviteter skickas trådlöst till telefonen där allt utvärderas för att presenteras med tydliga grafer och cirklar i Huaweis hälsoapp, som finns både till telefoner med Android och Apple iPhone. Appen tar ett helhetsgrepp på både träning och hälsa i allmänhet. Så visar den till exempel övningar för att värma upp innan träning och för stretching efteråt. Det går också att hålla koll på sin menstruationscykel, mängden kalorier du äter och få påminnelser för att dricka tillräckligt med vatten. Huawei Watch Fit 3 jobbar också när du sover. Genom att mäta puls och andning känner klockan av olika sömnstadier och kan så mäta din sömnkvalitet. Resultatet presenteras i på morgonen, vid behov med förslag på hur du kan sova bättre.

Precis som att Huaweis hälsoapp (läs mer om den här) väger in en mängd olika saker från klockans sensorer i sina analyser påverkas också din övergripande hälsa av en rad olika faktorer. Allt från hur stillasittande du är eller hur mycket du rör dig i vardagen, din sömn och ditt humör samt ditt psykiska välmående. Saker som vi alla aktivt kan jobba med och bli bättre på. Och då kan det ibland vara bra med lite extra inspiration på handleden.