Annons från Huawei

Nya sport- och hälsoklockan Huawei Watch GT 3 är här

Vassare algoritmer och fullproppad med funktioner för att hjälpa dig med träningen och hälsan dygnet runt – nya smarta sportklockan Huawei Watch GT 3 är kompatibel med både Android och iOS, och släpps nu på den svenska marknaden.

Huawei har vässat den klassiska klocklooken och gjort en modern smart sportklocka för såväl träningspassen som vardagen. På ett ögonblick kan man byta armband från sportlooken till lyxig klockkänsla med armband i rostfritt stål eller guldfärgad variant med milanesisk loop – ett slags armband där hundratals små ringar är sammanlänkade.

Utformningen av Huawei Watch GT 3 ligger också till grund för en vassare upplevelse. Och ett smartare sätt att mäta användarens tränings- och hälsodata dygnet runt. Baksidan är nämligen aningen konvex för att ligga bättre och skönare mot huden och på så sätt ge klockan bättre förutsättningar att mäta pulsen.

Tittar vi sen närmare på baksidan på klockan så har Huawei Watch GT 3-serien dubbelt så många sensorer, jämfört med föregående generation, som klarar mer mätningar än någonsin och säkerställer mer precisa resultat. Algoritmerna blir bättre och bättre så det märks att Huawei lägger ner mycket forskning för att förbättra träffsäkerheten. Inte minst för de 100+ träningslägen som finns i klockan. De olika mätningarna ger också bra förutsättningar för klockan att till och med hjälpa dig med beräkning av återhämtningstiden. En användbar nyhet är mätningen av hudtemperaturen som över tid blir en indikator för hur du mår, inte jämfört med andra, men jämfört med vad din normaltemperatur är.

Klockan stödjer den nya pulsmätningstekniken TruSeen 5.0+ som gör det möjligt att mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet med ännu större noggrannhet. Och tillsammans med funktionerna TruSport och TruSleep ges träffsäkerhet inom såväl träning som hälsa, inte minst sömnen. En snygg klocka som vill dig väl dygnet runt. Och ju mer du använder den, desto smartare och mer träffsäker kan den bli genom att analysera din data. 

Mer om Watch GT 3 hittar du här

Huawei Health-appen, där alla dina mätningar samlas, ger dig en bra översikt över all din information och den finns tillgänglig för smartphones med både Android som iOS. AppGallery rekommenderas att ladda ner från för den som vill ha den senaste versionen av appen för Android-telefoner. 

Om vi återkommer till själva handhavandet är en genomtänkt snygg detalj kronan på sidan. Den kompletterar navigering med tryck och swipe och förstärker ytterligare kopplingen till en klassisk klockdesign.  Med hjälp av den kan man zooma in och ut på rutnätet samt upp och ner i menyerna, vilket minimerar antalet tryck på skärmen till endast när man ska välja den funktion man vill gå in på. Det är välkommet med få skärmtryck när man till exempel tränar och svetten rinner. Skärmen håller sig fräsch, men det är lätt att göra sina val.  

Två veckors batteritid 

Med all data som ska mätas och analyseras ställs det höga krav på batteriet. Den större Watch GT 3 (46 mm) klarar upp till 14 dagar vid normalanvändning, och den mindre (42 mm) sju dagar, vilket ger utrymme för mycket användning av klockan och lite laddning.  

Det underlättar också att klockorna kan laddas med trådlösa laddare (Qi-standard) samt via en smartphone som har stöd för omvänd laddning.  

Två storlekar och flera armband 

Watch GT 3 finns nu på den svenska marknaden i två olika storlekar och flera olika variationer av armband. Själva skärmen är 42 eller 46 mm och armbanden finns i rostfritt stål, milanesiskt guldfärgat, brunt och vitt läder samt svart sportversion. Som tidigare nämnts är det enkelt att byta armband vid till exempel träning och då kan man använda vilket som helst som finns på marknaden, så länge storleken är samma förstås. Klockorna i Watch GT 3-serien kostar 2 990 – 3 490 kronor. 

Här köper du Huawei Watch GT 3 till bästa pris