Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
1
1
https://www.mobil.se/partner/sa-enkelt-hittar-du-favoritapparna-med-huaweis-nya-appsok
568831
Partner
falskt
Annons från Huawei

Så enkelt hittar du favoritapparna med Huaweis nya appsök

● BILDSPEL
Med Huaweis nya sökfunktion får du hjälp att hitta de appar som du vill ha till din telefon eller surfplatta. Både de appar som redan finns i AppGallery och de som finns att ladda ner på andra ställen. Så här bra fungerar App Search till Huaweis P40-serie.

App Search kommer att finnas förinstallerad på alla nya Huawei-telefoner från slutet av sommaren 2020, men finns redan nu som appen Petal Search i AppGallery.

Med Huaweis nyutvecklade apphittare blir det lättare att hitta dina appar till alla nya telefoner i Huaweis P40-serie samt surfplattan MatePad Pro och vikbara telefonen Mate Xs. 

Funktionen är ett mycket välkommet hjälpmedel nu när den efterlängtade 5G-telefonen P40 Pro+ ska lanseras i Sverige under juli månad. Androidtelefonen är Huaweis senaste flaggskeppsmodell och tillverkaren har fortsatt fokuserat på kameradelen som bygger vidare på den testvinnande kameran i systermodellen P40 Pro.

Petal Search kan laddas ner på tre enkla sätt:

– Sök efter Petal Search i AppGallery och installera appen direkt.

– Öppna Huawei browser och klicka på ”App Search”-ikonen i övre högra hörnet för att börja utforska världen av appar. 

– Nå Petal Search via hemskärmens sökruta.

Hitta dina favoritappar

Appen är Huaweis egna sökapp och den kan förstås hitta appar som finns i AppGallery. Men den kan också söka efter appar som ännu inte finns i Huaweis egna appgalleri. Till exempel kan Petal Search hitta Spotify, Netflix, SMHI, navigeringsappen Waze och en rad andra appar som ännu inte finns i AppGallery.

Via Petal Search och App Search kan du hitta såväl svenska som internationella appar. 

Hur går det till?

Med de nya sökfunktionerna utgår Huawei från appar som redan finns publikt att ladda ner. Till exempel Facebook är fri att ladda ner från apputvecklarens webbplats och man behöver alltså inte gå via en appbutik. Man har även tidigare kunnat ladda ner appar på detta sätt, men det appsökningsfunktionen så smidigt gör är att samla allt på ett ställe.

När appen finns så betyder det att du kan ladda ner programfilen. Det sker antingen via direkt nedladdning eller genom att Petal Search länkar till en plats där du kan ladda ner din sökta app. Att appen du söker finns garanterar inte att den fungerar, men du kan ladda ner och testa.

Appar som Waze, Netflix, Spotify och SMHI fungerar felfritt via den här sökmetoden. 

Startsidan i Petal Search ger dig också aktuella nyheter och via inställningar > historik kan du se appar som du har laddar ner och även om det finns kommande uppdateringar till apparna.

Huawei AppGallery och smarta appfunktioner

Hela nya P40-serien är Android-baserade precis som tidigare men har Huaweis egna AppGallery som bas för att ladda hem appar. Där finns både internationella och lokala appar redan nu och utökas dessutom i snabb takt. Bland svenska appar hittar vi till exempel BankID, Swish, Freja eID, Fodora, Sleepcycle, KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Storytel, Nextory och Truecaller. Utöver det finns det även weblänkar för till exempel de största nyhetssajterna men även många andra användbara tjänster.

Ett annat enkelt sätt föra över dina appar från din gamla smartphone till Huawei P40 Pro+ är att använda appen Phone Clone. Den finns tillgänglig i både AppGallery och Google Play. Installera appen på såväl din gamla som nya telefon och följ anvisningarna, som även finns här.

Publicerad: 26 jun 2020 - 11:30