Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/partner/teknikjatten-lg-storsatsar-pa-mobiler-for-svenska-marknaden
565553
Partner
LG

Teknikjätten LG storsatsar på mobiler för svenska marknaden

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/lannonsg.jpg?itok=YiU2DsmB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/lannonsg.jpg?itok=m7aToR7w', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/lannonsg.jpg', w: 2000, h: 1338, title: ' ' },]
Produkter från LG går att hitta i många hushåll i Sverige, men just mobiltelefoner har det en tid varit sparsamt med. Men inte länge till. Nu har LG fått upp ögonen för hur vi svenskar älskar våra smartphones.

Det är lätt att tro att marknaden för mobiltelefoner är mättad, men så är inte fallet. Det finns många mobiltelefoner, men också stora hål på marknaden där konsumenterna efterfrågar förbättring.

- Mobilmarknaden är långt ifrån mättad. Vi har sett att det finns ett stort behov av mobiltelefoner som ger både lång batteritid och som har en rejäl livslängd. Där vet vi att vi kan bidra. Sett till vår bakgrund, och det vi idag presterar i andra länder, så finns det mycket vi kan tillföra, säger Pejman Maparzadeh, Nordic Technical Manager hos LG.

Mobilmarknaden har mognat världen över. Förr handlade det mycket om märke. Numera flyttas fokus allt mer mot egenskaper och funktioner. Man söker en mobiltelefon som uppfyller ens behov.

Målsättningen är att LG:s mobiltelefoner - med sitt kraftiga fokus på användaren - ska bli ett givet namn på folks läppar. För att uppnå detta trycker man mycket på innovation, hållbarhetstänk och produkter som passar in perfekt i användarens vardag.

- Vi har hela tiden örat mot marken och lyssnar efter vad folk vill ha. Just nu är det mycket snack om längre batteritid. Men man efterfrågar också telefoner som håller över tid, som inte går sönder för att du tappar dem i marken eller än värre - i havet. Där har vi en stor fördel. Våra produkter testas enligt amerikansk militärstandard. De ska klara både vatten, damm och kraftiga smällar, säger Pejman Maparzadeh.

Mycket att se fram emot

Det är ingen tvekan om att LG satt sitt fokus på Sverige. Men vad innebär det här för svenska konsumenter? LG vill inte avslöja några detaljer om exakt vilka mobiltelefoner som är tänkta för den svenska marknaden i framtiden, men talar mycket om deras egenskaper. Märket står för god hållbarhet och hög kvalitet. Därför satsar de också mycket på sådant som kundservice, garantier och support.

Därutöver nämns en rad spännande fokuspunkter för just mobiltelefonerna.

- Inget är så irriterande som mobiltelefoner med dålig batteritid. Där lägger vi stort fokus. Trots att vår populära mobiltelefon G6 redan har väldigt bra batteritid, har vi i senaste modellen lyckats få till en 30-procentig batteribesparing och samtidigt en extremt ljusstark display. Detta är något vi arbetar på löpande, säger Pejman Maparzadeh.

Andra viktiga delar är sådant som skärmkvalitet, mediaupplevelser och kameran.

- När det kommer till kameran, men även användarupplevelsen i stort, arbetar vi mycket med AI - och kontinuerliga uppdateringar. AI gör exempelvis att kameran blir mycket smartare och att du därmed enkelt kan ta bättre bilder utan att egentligen ha förbättrat din kamerateknik. Men AI hjälper även till med energibesparing, och lär sig användarens beteende så att den får en bättre upplevelse överlag, säger Pejman Maparzadeh.

Det har varit tyst från LG på den svenska smartphonemarknaden ett par år. Men inte länge till. Du kan räkna med att du hör mer om mobiltelefoner från LG inom en snar framtid - och det är nog många som tycker att det ska bli spännande att se vilka modeller de presenterar.

Publicerad: 6 jul 2018 - 09:00