Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/partner/toppbetygen-haglar-over-barbara-matebook-x-pro
565542
Partner
SPONSRAD ARTIKEL

Toppbetygen haglar över bärbara Matebook X Pro

Trots att Matebook X Pro bara är 13,9 tum har Huawei lyckats få till en kombination av 3K-pekskärm och senaste i7-processorn från Intel samtidigt som datorn är extremt tunn - och prisvärd.

Huawei Matebook X Pro är på väg till Sverige från andra sidan Atlanten. Där har den tagits emot med öppna armar och fina vitsord. Nyhetssajten The Verge kallar den för den bästa laptopen just nu, och tekniksajten Techradar plussar på med 5 av 5 i betyg. Den här bärbara datorn är definitivt ett intressant val på laptopmarknaden i sommar och framgent.

Bland de mest uppseendeväckande egenskaperna noteras 10-punkters pekskärm, en webbkamera som är inbyggd i tangentbordet och det högklassiga ljudet som strömmar ur det snyggt metallborstade chassit. Pekskärmen är för övrigt i princip ramlös. Den sträcker sig ut tills den nästan når hela vägen fram till kanten. 

Skärmen är högupplöst, ljusstark och skarp. Den är som gjord för att titta på film eller som businessdator för den på språng. 

12 timmar batteritid borgar för att du ska få en hel del saker gjort innan du måste plocka fram strömkabeln. Vikten på 1,33 kilo gör dessutom datorn enkel att bära med sig.

Bred men tydlig målgrupp

På insidan sitter 8:e generations Intelprocessor av antingen i7- eller i5-typ. Grafikkortet står Nvidia för, och det är modellen GeForce MX150. Kombinationen passar den som utsätter datorn för lite tuffare uppgifter, såsom bildredigering eller enklare videoredigering - men även den som arbetar med kreativa presentationer och liknande. Speciellt på grund av att du får så hög prestanda och en förstklassig skärm, men utan att tumma på design och materialval. 

Den rena designen gör att den passar in både i mötesrummet och på skrivbordet hemma.

Batteritiden, skärmen och prestandan är dock de områden som recensenterna verkligen hyllar. Slutsatsen från exempelvis The Verge blir att detta är den bästa datorn just nu, och då speciellt för dig som letar efter en multimedia-, affärs- eller studentdator. I den kategorin utgör Matebook X Pro just nu den mest prisvärda datorn du kan få tag på.

Publicerad: 4 jul 2018 - 12:21