Test: Spela in och ring

Med datorn som headset

Ett program gör att du kan prata, ringa och ta emot samtal med hjälp av datorn och låta mobilen ligga kvar i fickan. Vi har testat.

Publicerad Uppdaterad

Det låter kanske inte så smart som utgångspunkt. Genom att ladda ner programmet Dialogue till en mac ska man få upp inkommande samtal på skärmen och kunna inleda samtal från datorn, enkelt genom att söka direkt i datorns adressbok.

Själva samtalen genomför man sedan med ett trådbundet headset anslutet till datorn. På pappret är det framförallt möjligheten att spela in samtal det som gör programmet intressant.

Appen vi testat heter Dialogue och finns till Mac-datorer. Det kostar 49 kronor och man laddar ner det via macens programbutik. Det hela går alltså till så att du ansluter din telefon till datorn via bluetooth och sedan är det bara att ringa. Anslutningen går smärtfritt och om du går iväg med telefonen och tappar anslutningen ansluter den på nytt när du är tillbaka, precis som bluetooth ska fungera alltså.

Efter ett par testsamtal kan vi dock konstatera att ljudkvalitén inte är särskilt bra. Bluetoothkopplingen mellan telefon och dator tycks vara bristfällig och det märks både i dåligt ljud och i de fördröjningar vi drabbas av. Att starta, prata och avsluta samtal från datorn fungerar, men alltså utan att ljudet når upp till godtagbar kvalitet. Vidare då till möjligheten att spela in samtal. När du har ett samtal igång så dyker det upp en knapp i programmet på datorn och där står helt enkelt Record, alltså ”spela in”. Den funktionen får vi aldrig igång. Varje gång vi trycker på knappen så kraschar hela programmet och det är tydligt att programmet har en hel del barnsjukdomar som bör kureras. Det hade annars kunnat vara ett smidigt sätt framförallt då för att kunna spela in samtal när man behöver det.

Fakta Dialogue

Funktion: Gör datorn till bluetoothheadset

Testat på: Macbook Pro med OS X 10.8.4, Iphone 5

Webbplats: www.getdialogue.com

Pris: 49 kr

Betyg: 3/10