Tillbehörstest

Test: Jabra Revo Wireless

Trådlös toppmodell från Jabra med NFC och Dolby Digital plus.

Publicerad Uppdaterad

Toppmodellen bland Jabras Dolby Digital Plus-lurar är Revo Wireless som, inte helt oväntat, pratar över bluetooth för det mesta. Skulle du åka på batteritorsk är det dock lätt att koppla in den medföljande 3,5 millimeterssladden.

Lurarna är riktigt bekväma att ha på sig, även om det blir hemskt varmt om öronen efter ett tag, och kvalitetskänslan är riktigt hög. Har din telefon NFC behöver du inte bry dig om att para via bluetooth, utan det sköter sig mer eller mindre självt med hjälp av tekniken.

Dolby-tillägget och tillhörande app utmynnar i en app som mest agerar equalizer medan lurarna låter riktigt bra även utan Dolbys hjälp. Även talljudet för båda parter håller hög nivå.

Bortsett faktumet att lurarna värmer mer än ett par öronmuffar finns det dock smolk i bägaren i form av styrningen. Play/pause och att svara på samtal funkar bra, men volym och byte av låt styrs av touchkontroller på ena hörluren som är riktigt knepiga att få till ett samarbete med. Den trådade modellen kör på vanlig sladdfjärr, vilket är betydligt mer samarbetsvilligt.

Namn: Jabra Revo Wireless

Typ: Trådlöst headset

Batteritid tal/musik: 12 tim

Batteritid standby: 240 tim

Anslutningar: 3,5 mm, Bluetooth

Övriga funktioner: NFC, Dolby Digital Plus-app (Iphone & Android)

Info: www.jabra.se

Pris: 2 399 kr

Betyg: 8/10