https://www.mobil.se/tester/test-jabra-solemate
518489
Tester
Tillbehörstest

Test: Jabra Solemate

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/635411.jpg?itok=OmKQ-D3F', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/635411.jpg?itok=a4YNDJXy', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/635411.jpg', w: 690, h: 393, title: ' ' },]
Jabras tåliga mobilhögtalare kommer med såväl högt pris som skojiga detaljer.

Jabra tänker strand och utomhus med Solemate, något som syns genomgående hos högtalaren. Den löstagbara gummisulan på undersidan (som ska kunna bytas ut mot andra färger) döljer en ljudsladd snyggt och i förpackningen finns en bärväska som ska skydda mot sand samtidigt som ljudet inte förändras när den befinner sig i väskan. Högtalaren i sig är skyddad mot en del fukt och omild behandling, även om den kanske inte ska badas med.

Efter att ha utstått en otroligt fånig guideröst under hopparningen med en telefon, tänk rösten som brukar husera i trailrar till actionfilmer normalt, är vi redo för uppåt tio timmars musikspelande eller konferenssamtal, då det även finns en inbyggd mikrofon i högtalaren. Givetvis beror batteritiden på hur högt du spelar, men några timmar på stranden är inga problem.

Högtalaren är gjord för att kunna spela högt utan att det blir alltför mycket distorsion i ljudet och just den biten lyckas Jabra förhållandevis bra med sett till hur liten högtalaren är. Det finns även förvånansvärt mycket bas i den lilla kängan, men när det kommer till resten av registret känns det som att det saknas en hel del partier. Diskant och mellan- register finns där, men det låter lite som om det är stora luckor i frekvensomfången mellan dem.

På det stora hela låter det ändå okej sett till storleken och att det handlar om en portabel högtalare, även om prislappen känns något i överkant.

Funktion: Batteridriven bluetooth-högtalare

Pris: 1 800 kr

Betg: 6