Tillbehörstest

Test: Kensington Key Folio Expert

Tangentbordsfodral till Ipad under lupp.

Publicerad Uppdaterad

Key Folio Expert från Kensington är precis som namnet antyder ett kombinerat tangentbord och fodral. I stället för att som många andra till- verkare ta fram ett tangentbords- fodral som helt enkelt viks som en bok på mitten så har Kensington valt ett fodral som kan vikas omlott. Det har två fördelar. Först så kan en skyddande bit fodral läggas mellan skärmen och tangentbordet, men kanske minst lika viktigt är att konstruktionen ger utrymme för att vinkla skärmen på många olika sätt i förhållande till tangenterna. Det är bra för den som vill variera sin arbetsställning. Nackdelen är helt klart att hela paketet kan kännas onödigt klumpigt, fodralet är inget du kommer att vilja ha på din padda när du inte tänkt skriva.

Precis som de flesta andra tangentbord till Ipad så ansluts Key Folio Expert till Ipad via bluetooth. Under testet är det inga problem att ansluta tangentbordet. Kopplingen hålls vid liv av ett inbyggt batteri som laddas via en vanlig mini usb-sladd. Batteriet ska enligt Kensington räcka för 80 timmars skrivande, det vill säga två hela arbetsveckor.

Tangenterna på tangentbordet är hyfsat väl tilltagna och det är egentligen inget problem att skriva på dem även om bordet, som är i plast, inte ger riktigt samma fina skrivkänsla som mitt betydligt större och styvare Appletangentbord. Men som ett alternativ till att ta med laptop på resan tycker jag att det fungerar riktigt bra.

Förutom de vanliga tangenterna för alfabet och siffror så finns en hel hög specialtangenter för att bland annat kontrollera paddans ljusstyrka och volymen från högtalarna. Tyvärr är knapparna inte bakgrundsbelysta, förmodligen för att spara batteri till de 80 skrivtimmarna, men det hade varit bra i många lägen på resa eller i publiken på en konferens när belysningen är dålig. Det tillsammans med att fodralet inte är helt smidigt drar ned det totala betyget något.

Funktion: Tangentbord och fodral för Ipad 2 och nya Ipad

Pris: 720 kr

Betyg: 5