https://www.mobil.se/tester/test-lifeproof-fre-for-iphone-5
520858
Tester
Tillbehörstest

Test: Lifeproof Fre for Iphone 5

Fre är ett riktigt smidigt skal till Iphone som dessutom tål en del stryk och är vattentätt.

Iphone 5 har fått en hel del skit för att aluminiumskalet lätt repas, så givetvis är olika typer av skal en fortsatt stor marknad för Apples lur. Lifeproof går in under kategorin brottarskal, som ska tåla såväl vatten som stryk. Den stora skillnaden mot exempelvis de flesta Otterbox-skal är att den här historian inte bygger speciellt mycket i vikt eller storlek på den befintliga telefonen.

Hela telefonen klarar av att sänkas ner i vatten med skalet på, vilket vi även hunnit med. Underligt nog kommer det däremot in fukt mellan skärmskyddet och skärmen efter en svettig joggingtur, en ekvation vi inte riktigt får ihop. För säkerhets skull bör nog skalet inte användas i badet. Nämnas bör att Lifeproof erbjuder en hel del vägledningar och riktlinjer för att testa vattentåligheten innan du stoppar in telefonen, men de täcker samtidigt inte några eventuella skador som uppkommer i samband med användning.

Alla knappar täcks av gummiknappar och laddkontakten göms bakom en stadig lucka medan hörlurskontakten enbart går att använda med medföljande adapter som skruvas fast.

Skalet tål inte alls lika mycket som Otterbox fetare skal, men det är tillräckligt smidigt, bortsett den jobbiga hörlursadaptern, för att det ska fungera som ett lite mer vardagligt skal för den som mest oroar sig för lite fukt eller för att tappa telefonen i backen.

Samma modell finns även till Iphone 4/4S

Typ: Minimalistiskt skal till Iphone som ändå klarar både stryk och vatten

Mått: 137,5 × 67,1 × 12,2 mm

Vikt: 29,8 gram

Tålighet enligt tillverkaren: Fall från 2 meter, vattensäker 2 meter under 30 minuter, IP68-klassad

Info: www.lifeproof.com

Pris: 749 kr

Betyg: 7