https://www.mobil.se/tester/test-polar-a360
561197
Tester
Ofärdigt

Test: Polar A360

● BILDSPEL
Pulsmätare är ju ballt, och färgskärm… Då borde ju A360 vara jätterolig, eller?

Vi gillar Polar och deras grejer för det mesta. M400 var en riktigt vettig multiklocka i budgetsegmentet och under många år var det i stort sett Polar som såg till att Androidanvändare hade något pulsband att koppla till luren över huvud taget.

När det kommer till renodlade aktivitetsband har de däremot inte varit riktigt hundra. Loop hade en del kul tankar, men när du själv var tvungen att klippa sönder bandet för att det skulle passa (Polars instruktioner) bland annat kändes det som om någon inte tänkt hela vägen.

A360 ska, utöver att ha det kanske mest osexiga namn ett aktivitetsband någonsin haft, rätta till mycket av vad Loop inte klarade av. Här får vi en enklare färgskärm, en bunt aktivitetsprofiler, notifieringar från mobilen, optisk pulsmätare och så vidare.

På pappret rätt så heltäckande alltså, men funkar det i verkligheten?

Ofärdig

Som stegräknare fungerar den rätt bra och håller sig inom rimliga mätramar. Samma sak gäller batteritiden. Notifieringar från smartphone finns inte alls när vi börjar testa den, utan dyker upp någon månad senare (då de fungerar sporadiskt som bäst). Trots en uppsjö olika träningsformer vägrar A360 gissa sig till hur lång vår löprunda var (något alla andra band gör i stort sett). Pulsmätaren är enbart aktiv när du väljer att göra en mätning alternativt under aktivitet (kontinuerlig mätning ska komma någon gång senare). Samtidigt är pulsmätningen minst sagt långskott i många fall och inte alls lika tillförlitlig som många andra optiska mätare. Sett till tjänstesidan fungerar Polar jättebra om du är ensam i din träning eller jobbar mot en tränare. Att mäta sig med kompisen är däremot inte riktigt något som fungerar direkt bra.

Även om vi gillar enheten i sig, dess batteritid och skärmen med de enkla, men skarpa färgerna kan vi inte komma ifrån att det känns som en ofärdig produkt. Att vissa funktioner ligger flera månader bort understryker det faktumet och då känns det egentligen som att A360 skulle bli en intressant produkt att titta på framåt hösten, men rimligen är uppföljaren på väg ut i butik någonstans däromkring istället. Eller så tittar du på något aktivitetsband som redan har alla funktioner inbyggt.

 • Polar A360

  Mått: 23,5x13,5xx
  Vikt: 33,7g (mediumstorleken)
  Skärm: 80x160 pixel, RGB
  Uppkoppling: Bluetooth, Micro USB (laddning & datorsynk)
  Sensorer: Optisk pulsmätare, accelerometer
  Batteritid: upp till 2 veckor
  Kompatibilitet: Iphone, Android
  Pris: 1990 kr
  Webb: www.polar.com

  Betyg:
  5/10