https://www.mobil.se/tester/test-wahoo-blue-hr
519144
Tester
Tillbehörstest

Test: Wahoo Blue HR

Med Wahoos blåtandskopplade pulsband får du ytterligare en dimension i din träning.

Konditionsträning med pulsmätning är ett bra sätt att hålla koll på din prestation och Wahoos Blue hr fungerar oväntat enkelt.

Bluetooth 4.0 innehåller främst en teknik som fått namnet Bluetooth Smart, helt enkelt en väldigt ström- snål överföringsteknik skapad för att bland annat sensorer ska kunna göras riktigt små men ändå ha en väldigt lång batteritid. Även om stödet för Bluetooth Smart finns i såväl Android- som Windowstelefoner numera är det till Iphone (4s och 5)

samt Ipad (3, Mini och 4) som det hela är mest utbrett än så länge och därför fungerar Wahoos pulsmätare enbart till Iphone just nu.

Stöd för pulsmätaren återfinns i ett flertal träningsappar numera, men Wahoo Fitness är företagets egen app där vi testade den. Med blåtand påslaget i telefonen är uppkopplingen ruskigt simpel. Dra på dig pulsbandet över bröstet för att aktivera det, säg till att appen ska titta efter en ny sensor och sedan är det klart. Uppkopplingen backas upp av en funktion som sparar dina pulsdata i sensorn en stund i händelse av att kopplingen tillfälligt skulle försvinna. Det gör att mätningen är väldigt jämn utan de spikar som vissa pulsband kan drabbas av.

Utöver ett ganska högt pris och den för stunden skrala mängden kompatibla telefoner är det här en riktigt bra pryl för att hålla koll på pulsen under din träning.

Relaterade artiklar

Typ: Pulsmätare med bluetooth 

Vikt: 45 gram


Bluetooth: 4.0


Räckvidd: 3 meter

Övrigt: Vattentät ned till 5 meters djup (plockar däremot inte upp puls under vattnet)

Pris: 719 kr (Apple Store)


Info: www.wahoofitness.com

Betyg: 8/10