https://www.mobil.se/tester/test-wahoo-blue-sc
519147
Tester
Tillbehörstest

Test: Wahoo Blue SC

Om du cyklar mycket kan du få ut betydligt mer detaljerad träningsdata till din Iphone med Wahoos kadensmätare.

Om du cyklar mycket i motionssyfte kan en kadensmätare ge lite extra information om hur du presterar under cykelturen och med Blue sc får du det direkt i telefonen.

Kadensmätare är kanske inte ett ord som uppkommer så ofta i dagligt tal. Det är en sensor avsedd för cyklar som har koll på hur fort ditt bakhjul och din ena pedal rör sig under cykelturen och utifrån den informationen kan du få lite bättre koll på under vilka delar av cykel- turen som du trampade olika fort kontra hastigheten på cykeln. Med det strömsnåla Bluetooth Smart inbyggt i Blue sc blir det en sensor där du sällan behöver oroa dig för att batteriet ska ta slut, vilket annars var ett vanligt problem med blåtandsversioner före 4.0.

Kadensmätaren stöds av ett gäng träningsappar till Iphone (precis som med Wahoos pulsmätare är ios-enheter de enda som stöds i dagsläget, även om det ska förbättras) och via Wahoos egen tränings-app handlar anslutningen i stort sett bara om att slå på bluetooth i telefonen och be appen leta efter en ny sensor samt ange hjulstorleken på cykeln. Installationen går på ett par minuter, där du fäster delarna på cykeln med buntband.

Om du inte har en Iphone i närheten kan du slå på funktionen Intelligent Recording, som sparar alla data i sensorn tills den hittar uppkoppling med den parade telefonen.

Sensorn har ett lite mer begränsat användningsområde än företa- gets pulsband, men den är riktigt välfungerande och spelar in data utan avbrott.

Ämnen

Typ: Kadensmätare med bluetooth 

Vikt: 36 gram


Bluetooth: 4.0


Räckvidd: 3 meter

Övrigt: Vattentät ned till 5 meters djup 

Pris: 499 kr (Apple Store)


Info: www.wahoofitness.com

Betyg: 8/10