https://www.mobil.se/tester/test-zagg-limitless-keyboard
561688
Tester
Mångsidigt

Test: Zagg Limitless Keyboard

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Zagg-limitless-01.jpg?itok=LgyQJzT9', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Zagg-limitless-01.jpg?itok=9gI-MtHJ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Zagg-limitless-01.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Zagg-limitless-02.jpg?itok=Dv8Ag3HS', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Zagg-limitless-02.jpg?itok=Q2pmgAtH', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Zagg-limitless-02.jpg', w: 1134, h: 1134, title: ' ' },]
Zagg gör en Logitech och lyckas faktiskt ganska bra.

Om du till och från har lite koll på trådlösa tangentbord kanske du känner igen designen på Zagg Limitless? Det är för att varianten med en stor skåra i toppen som passar mer eller mindre alla telefoner och plattor redan gjorts av Logitech för ett par år sedan. Den främsta skillnaden är att Zaggs tangentbord är ungefär hälften så tjockt och åtminstone hälften så tungt som Logitechbordet, som trots sin trådlöshet verkade göra allt för att inte framstå som bärbart.

Limitless är istället en ganska lätt historia med rejäl batteritid och möjligheten att, via specialknappar, hålla tre olika enheter i minnet samtidigt. Vissa delar av tangentbordet ser något förvirrat ut, eftersom knappar för såväl Windows som Android och Apple ska få plats på samma yta. Men utöver det rent estetiska visar det sig fungera riktigt bra att växla mellan dem.

Som tangentbord fungerar det riktigt bra och för det mesta infinner sig en riktigt skön skrivkänsla (givetvis är det här testet författat med hjälp av produkten). Vi saknar en hel del stuns i tangenterna som lite dyrare, eller för den delen inbyggda, tangentbord kan erbjuda. Men det betyder inte för den sakens skull att vi får en dålig skrivkänsla.

Vad som är tangentbordets största fördel blir också dess främsta nackdel, vilken du antagligen ändå är rätt medveten om när du skaffar den. Ovanför tangentbordet löper en centimeterbred skåra över nästan hela tangentbordet. Det gör att du med lätthet kan placera både mobiler och plattor där och fortfarande ha en bra vinkel för att skriva. Telefoner med tunna ramar runt skärmen får någon millimeter av skärmen dold av skåran, men för det mesta innebär det inga problem. Nackdelen med det hela är såklart att du får två enheter att släpa runt på och att tangentbordet inte fungerar som skydd för exempelvis en platta vid tansport. Samtidigt är det inte möjligheten till skärmskydd som är poängen här, utan om du regelbundet har behovet att skriva på flera olika enheter med externt tangentbord fungerar det här riktigt bra. Enda brasklappen är att du bör se till att skaffa versionen med bakgrundsbelysta tangenter (säljs både med och utan i Sverige).

 • Zagg Limitless keyboard

  Typ: Bluetoothtangentbord

  Batteritid: upp till 6 månader

  Pris (med bakgrundsbelysta tangenter): 599 kr

  webb: www.zagg.com

  Betyg:
  8/10