SEB bland storbankerna fortsatt utanför

Apple Pay nu för Handelsbankens kunder – så kommer du igång

Ytterligare en storbank ansluter sig till Apple Pay.

Publicerad Uppdaterad

Det är Handelsbanken som nu meddelar att alla privatkunder med ett Mastercard kan anluta kortet till Apple Pay för att betala med till exempel Iphone eller Apple Watch i butiker och online. Det är inte första gången som Handelsbanken ansluter sig till den här typen av tjänst. Samsung Pay har en längre tid haft stöd för Handelsbankens kort och i kommentarer på sociala medier säger banken att man hoppas kunna erbjuda stöd för även till exempel Google Pay och Garmin Pay men att det inte finns någon ytterligare information om det i dagsläget.

Kom igång med Handelsbanken Mastercard i Iphone

För att komma igång måste du första ha registrerat ditt mobilnummer hos Handelsbanken. När Handelsbanken nu anslutit sig till Apple Pay så är det sedan appen Wallet i Iphone som du ska öppna för att ansluta ditt kort. Genom att trycka på plustecknet får du skanna ditt kort med telefonens kamera, skriva in den tresiffriga CVC-koden och sedan godkänna villkoren. Efter att ha fått en säkerhetskod via sms kan du sedan acceptera och börja betala med telefonen.

När Handelsbanken nu anslutit sig till Apple Pay gör de till exempel American Express, Danske Bank, Nordea och Swedbank sällskap vilket gör att det bland storbankerna framförallt är SEB som saknas i Apple Pay.

Källa