Frågor och svar

Bästa möjliga ljud till radio: Redaktionen svarar

Vi svarar på frågan om hur man väljer ljudkälla vid samtal.

Fråga: Jag ska vara med i direktsänd radio utomhus. Jag tänkte använda mitt Bluetooth-headset för att höra frågorna ordentligt men vill använda en extern mikrofon eller mobilens mikrofon för att headsetets mick inte är tillräckligt bra. Går det att ordna?

Elias Nordling svarar: Ja det ska gå, i alla fall i Android. När du kopplat upp headsetet går du in i bluetoothmenyn och klickar på inställningarna för headset-uppkopplingen, antingen ett kugghjul eller en symbol med bokstaven “i” beroende på vilken mobil du har. Där kan du ställa in så att headsetet används till ljud men inte till samtal. Då kommer headsetets mikrofon inte att användas.

Den här frågan har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi svarade på frågor från våra Plus-medlemmar.