Strava + Spotify

Bästa träningsappen har fått Spotify integrerat – så kommer du igång

Nyligen utsåg vi på Mobil i ett stort jämförande test Strava till den bästa träningsappen. Nu har den blivit ytterligare lite bättre.

Publicerad Uppdaterad

Strava-appen har fått en integrerad musikspelare direkt i appen. Genom att koppla ihop ditt Spotifykonto med ditt Strava-konto kan du direkt inifrån Strava spela och styra musik och poddar samtidigt som du genomför en träning, allt utan att lämna Strava-appen. 

För att komma igång måste du koppla ditt Spotify-konto till Strava. Det gör du i Strava-appen genom att klicka på ikonen som visar en not. Har du inte redan Spotify-appen installerad får du hjälp att installera den och när kontona är sammanlänkade kan du styra Spotify direkt från Strava. Kopplingen mellan Strava och Spotify finns tillgänglig i både Android-mobiler och för Iphone.

Spotify i Strava har ingen möjlighet att spela musik lagrad för offlinelyssning, men i övrigt får du den Spotify-upplevelse du känner igen från Spotify även i Strava-appen. Det fungerar dessutom både med Spotify Premium och med gratiskontot på Spotify. 

Den främsta fördelen här är alltså att du kan lyssna på Spotify under träningspasset utan att behöva växla mellan olika appar, vilket kan vara särskilt användbart just när du är upptagen med att anstränga dig fysiskt.