Mobila betalningar kontaktlöst med NFC

Blippa betalning i butik med Huaweis mobiler – så gör du

Curve-appen låter dig lägga in dina befintliga betalkort i din Huawei-telefon.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har introducerat möjligheten att betala i butik direkt med mobiltelefonen. Det här sköts direkt i Curve som är en tredjepartsapp och fristående tjänst. Just appen Curve har funnits i Huaweis appbutik ett par månader, men det är nu som den även går att betala direkt med i mobilen. Mobila betalningar som HUawei introducerar i mobilerna nu fungerar dock bara där och inte i till exempel bolagets smarta klockor.

Så funkar det

Betalningar sker direkt med Curve-appen i din Huawei-telefon. I andra mobiltelefoner, som Iphone och Androider med full Google-tillgång sker betalningar via Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay, men i Huawei-mobilerna är det alltså Curve-appen i sig som sköter själva NFC-kontakten. Efter att du valt Curve-appen som standardapp i inställningarna så är själva betalningen automatisk och du behöver alltså bara hålla fram din telefon mot betalterminalen för att Curveappen ska hantera betalningen. Inställningarna är enkla att göra och sker genom att du helt enkelt följer stegen i Curve-appen och aktiverar NFC om det inte redan är gjort.

Curve har vi generellt tipsat om tidigare för andra mobiler som ett sätt att få tillgång till mobila betalningar även om din bank inte stödjer till exempel Google Pay eller Apple Pay. Anlendingen till det är att Curve låter dig ansluta ett befintligt betalkort och det är dessutom enkelt att ha flera anslutna kort som du sedan kan växla emellan. Curves bankstöd är mycket brett om än inte hundraprocentigt, men de har generellt stöd för kort från Visa, Mastercard och Diners Club.

Att använda Curve är i grunden inte förknippat med några extra avgifter, men de har premiumabonnemang med fler funktioner som du får betala extra för. Curve-appen finns för Huawei Appgallery, Android och Iphone.