Allt i ett

Det här skiljer Google Pixel Tablet från andra surfplattor

Google tänker om på surfplattesidan och det får konsekvenser även för andra produktkategorier. Vi reder ut begreppen.

Publicerad Uppdaterad


Googles surfplattetänk

Fråga: Vad utmärker Googles surfplatta Pixel Tablet jämfört med andra surfplattor?

Elias Nordling svarar: Googles syn på surfplattor illustreras kanske mest av tillbehören. Ett högtalarstativ följer med och kan inte väljas bort, du kan köpa ett skal med stativ, men Google själva har inte gjort något skyddande lock eller tangentbord till plattan. Det talar för att de främst ser surfplattor som en mediekonsumtionsenhet som används i hemmet, att ha den med sig på resande fot kommer i andra hand, och att du ska använda den som dator finns inte på kartan.

Skärmformatet är lite mer långsmalt vilket gör sig bra för moderna teveserier men kanske mindre bra för att arbeta med dokument. Istället för tangentbord tycker Google att du ska prova att diktera dina texter, gärna medan den sitter i dockan. Dockan förvandlar plattan till en smart högtalare med skärm, så förmodligen ser Google också surfplattan som ett sätt att stärka sin position i det smarta hemmet.

Sedan kan tredjepartstillverkare komma att göra tillbehör till plattan som går utanför det Google levererar, men det finns inga kontaktstift för att ansluta tangentbord så det får i så fall bli Bluetooth-tangentbord med lite mindre smidigare infästning.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi samlade och svarade på aktuella frågor från våra Plus-medlemmar.