För senare leverans

Iphone-tips: Så kan du skicka tidsinställd e-post enligt schema

Du kan förbereda e-post som skickas på det klockslag du själv väljer. Vi berättar hur det går till.

Publicerad Uppdaterad

Tidsinställ e-post

E-postappen i Iphone har flera nyheter och en av dessa är möjligheten att tidsinställa e-post. På det här sättet kan du alltså låta ett färdigskrivet meddelande vänta på exakt rätt tidpunkt. Du schemalägger sändning genom att låta fingret vila på pilen som är sändknapp. Då kommer det upp reglage så du kan välja dag och tid. Tänk dock på att det är Iphone lokalt som sköter skickandet så för att det ska fungera måste telefonen vara på och ha täckning den tidpunkt du vill att meddelandet ska skickas.

Andra nyheter i Mail-appen är den förbättrade sökfunktionen som gör det enklare att till exempel hitta även bilagor i e-postmeddelanden. Du kan ångra ett mejl du precis skickat, om det till exempel skedde av misstag. Det går att dra tillbaka ett meddelande upp till 30 sekunder efter att det skickas, men tidsgränsen kan du bestämma själv. I inställningarna för Mail kan du stänga av funktionen helt, välja 10, 20 eller 30 sekunder. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i september då redaktionen vägledde till nya funktioner i Ios 16 för Iphone och Watch OS 9 för Apple Watch som då just hade släppts.