Tips

Navigera snabbare till och från hem och jobb i Google Maps

Med rätt inlagd information går det snabbare att hitta rätt i Google Maps.

Främst, utöver alla andra funktioner, används nog ändå Google Maps för att hitta rätt. Ofta handlar det om att ta sig från hemmet till en ny plats, eller från en ny plats hem. Istället för att varje gång detta sker tvingas ange hela din hemadress kan du lägga in den i Google Maps. På det sättet kan du med ett enkelt klick få hjälp att hitta hem, var du än är. Ibland kan Google, baserat på din platshistorik, själv lista ut din hemadress och det här tipset fungerar så klart även om du vill ändra den hemadress som redan är angiven i ditt Maps-konto.

Du börjar med att klicka på ikonen Sparat, i botten på skärmen i Google Maps och bläddrar sedan ner till “Dina listor”. Här ska vi klicka på “Har etikett” och det är här du kan ange din hemadress, jobbadress samt om du vill det även andra platser du besöker ofta.

När hemadressen är angiven här och korrekt kan du klicka direkt på hemikonen i Utforska-läget för att starta en navigation från din aktuella plats till din hemadress. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Google Maps du kanske inte känner till.