Tips

Så blir du av med oönskade följare på Instagram

Du kan bli av med oönskade följare på Instagram, både tillfälligt och för gott.

De flesta är kanske fokuserade på att få fler följare på Instagram, men vill du ta bort någon som redan följer dig så är det enkelt. Genom att gå till din egen profil i Instagram och sedan klicka på “Följare” får du upp alla dina följare.

Där syns det också tydligt en knapp bredvid varje följare och texten “Ta bort”. Det här innebär helt enkelt att du kan ta bort befintliga följare och de kommer inte få något meddelande om att du gjort det. Har du en publik profil kan de lägga till dig på nytt och vill du förhindra det behöver du istället blockera personen ifråga. Då kommer du inte längre kunna söka fram din profil eller följa dig.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Instagram.