Tips till Ios 17

Så delar du din Airtag med flera

Vore det praktiskt att hela familjen kunde se var en Airtag är? Inga problem med Ios 17.

Sedan Apples spårningsbricka Airtag lanserades för över två år sedan har de varit knutna till ägarens Apple-konto. Bra för personliga saker som nycklar och plånbok, men för till exempel nyckeln till sommarstugan, fritidsbåten eller andra mer gemensamma saker kan det vara användbart att flera kan se var Airtagen befinner sig. Nu är det möjligt och i IOS17 kan du välja vem eller vilka du vill dela dina Airtags med.

Du hanterar det här i Hitta-appen. Du kan dela tillgången till Airtags, men inte Apple-produkter som Airpods, telefoner eller datorer. 

  1. För att dela en Airtag går du till Föremål i bottenraden i Hitta-appen och väljer just den Airtagen

  2. Under rubriken Dela denna Airtag trycker du på Lägg till person och där söker du upp personen i din adressbok. Den du delar med måste ha ett Apple-konto, vilket du ser genom att deras namn och kontaktuppgifter syns i blått.

  3. Sedan är det bara att välja och bekräfta. Du har fortfarande samma kontroll över Airtagen och kan när du vill välja att ta bort tillgången för de du bjudit in. Alla som bjuds in kan se Airtagens position.

    Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom Google Chrome i mobilen.