Annons

Tips

Så får du olyckslarm i din Garminklocka – och undviker falsklarm

Garmins Forerunner-serie kan automatiskt detektera olyckor på löprundor. Det är både bra och dåligt.

Garmins Forerunner-serie har en funktion som kallas för händelsedetektion. Det innebär att den känner av om du råkar ut för en olycka medan du tränar. Det är inte något avancerat utan den märker helt enkelt om du står stilla under en längre stund. Om den känner av en längre paus så kommer den att skicka ett meddelande till dina nödkontakter (om du lagt till dem, om inte så görs det under säkerhetsmenyn i Garmin Connect). Det ska också sägas att den här funktionen finns bara i ett par olika sportprofiler, löpning, banlöpning, trailrun och cykling. 

Om du vet med dig att du kommer att stanna ett par gånger under din runda och inte vill hålla på och pausa aktiviteten så kan det vara bra att avaktivera händelsedetekteringen för den aktiviteten (de är aktiverade som standard). Det gör du i menyn (håll inne den vänstra mittenknappen) och gå ner till säkerhet och spårning. I samma meny kan du aktivera Livetracking som gör att dina nära kan följa dig även om du inte använder dig av en av de sportprofilerna där händelsedetektering inte kan användas. Tänk på att du måste ha din telefon med dig för att livetrack och händelsedetektering ska fungera.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till din Garmin-klocka.