Tips till webbläsaren Chrome i mobilen

Så gör du Chromes säkerhetskontroll

Du kan kontrollera att dina säkerhetsinställningar är i ordning i Chrome.

Den senaste tiden har Chrome utökat sina säkerhetsfunktioner. Väljer du att till exempel lagra dina lösenord här så får du flera användbara tjänster för ökad säkerhet. För Google bevakar löpande läckor av lösenord och kan varna dig om ditt konto blivit utsatt för ett sådant. Gör helt enkelt den säkerhetskontroll av dina lagrade lösenord som finns i appen. Du hittar den direkt i inställningsmenyn under rubriken Säkerhetskontroll. 

Då visas inte bara lösenord som har kommit på vift, utan även om du har för svaga lösenord som är lätta att hacka, eller om du återanvänt lösenord. För bästa säkerhet ska ju ditt lösenord till varje tjänst vara unikt, så att ditt lösenord om det läcker från en tjänst inte kan användas för att logga in på en annan där du också är användare. Googles Chromes funktion för att föreslå starka, unika lösenord när du behöver ett nytt är att rekommendera för att uppnå säkra lösenord.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom Google Chrome i mobilen.