Undvik 1234

Så kan du göra skärmlåset på Iphone säkrare

Släpp inte in obehöriga i onödan. Enkelt trick kan hjälpa.

Publicerad Uppdaterad


8. Undvik 1234 och 0000

Visst kan du skydda din telefon med Face ID eller fingeravtrycksläsaren Touch ID. Om identifiering misslyckas så är det dock din låskod som används och har tjuven sneglat över din axel kan den vara lätt att ange även för en okänd. Ännu lättare blir det så klart om du har en lätt kod som 1234 eller 0000. Därför kan du se till att byta till en svårare. 

Under Inställningar, Face ID och lösenord (eller motsvarande om du har Touch ID) kan du ändra kod. Det går att ange en fyrasiffrig kod, en längre serie siffror eller en blandning av siffror och bokstäver. Det senare är så klart det som är mest säkert och har du Face ID eller Touch ID behöver du ju sällan ange den själv.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar vägledning kring säkerhet och integritet i Iphone.