Inte bara Premium

Så kopplar du Sonos högtalare till Spotifys gratisversion

Alla prylar som har dinosaurier på pressbilderna är bra prylar

Det krävs inte längre Spotify Premium för att strömma musik till en Sonos-högtalare.

Publicerad Uppdaterad

Det är en uppdatering till Sonos-appen som nu gjort det möjligt att koppla Spotify till högtalarsystemet utan att betalversionen av Spotify krävs. 

I Sonos-appen, efter att du sett till att du har den senaste versionen, så klickar du helt enkelt på Inställningar, sedan på “Tjänster” följt av “Lägg till tjänst” under rubriken “Musik och innehåll”. Förutom Spotify finns där bland annat Apple Music, ljudboktjänster som i Sverige nyligen lanserade Audible, samt Storytel, Sveriges Radio, Youtube Music, Soundcloud, Radioplay med flera.

Även Ikeas högtalare

Uppdateringen gäller förutom Sonos helt egna högtalare även Ikea Trådlös-högtalarna som bolaget gjort tillsammans med den svenska möbeljätten och som är betydligt billigare än vanliga Sonos-högtalare. 

Med Spotifys gratisversion får du tillgång till tjänstens hela utbud, men kan spela upp musik enbart i slumpmässig ordning och inte välja exakt låt. I mobilen går det heller inte att ladda ner låtar för att lyssna offline. Det kräver Spotify Premium. I gratisversionen av Spotify får du även leva med reklamavbrott och du kan inte hoppa över låtar obegränsat.

Spotify Premium kostar 99 kronor per månad för ett individuellt konto, 169 kronor per månad för familjekonto med upp till sex separata användare och 49 kronor per månad för studenter.