Fixar skuggor, oskärpa, reflektioner

Samsungs app för AI-redigering av bilder nu till fler telefoner

Samsung har släppt en app kallad Galaxy Enhance-X. Den har varit tillgänglig i begränsad form sedan tidigare och i appen får du AI-hjälp att redigera dina bilder. Nu finns appen tillgänglig för fler telefonmodeller.

Publicerad Uppdaterad

Med appen Galaxy Enhance-X kan du ta bort skuggor, oskärpa och reflektioner i efterhand, lägga till porträtteffekter och göra en rad andra bearbetningar av dina bilder, allt med hjälp av AI. Det finns även ett “Magi”-läge där appen helt på egen hand förbättrar din bild.

När appen först släpptes fanns den enbart tillgänglig för Galaxy S23-serien men nu har appen som du kan ladda ner via Samsungs appbutik Galaxy Store blivit tillgänglig för en lång rad telefoner och fler ska få stöd framöver.

Idag finns appen Galaxy Enhance-X till S23-, S22-, S21- och S20-serien samt till Note 20-serien och alla Galaxy Z Flip och Fold. Samsung har även bekräftat att man arbetar på att få den tillgänglig för telefoner i Galaxy A-serien.

Resultatet av bildredigeringen varierar och i recensionerna av appen i butiken är omdömena svala. När vi testar är appen bra på att lägga på porträtteffekt med oskärpa i bakgrunden medan andra effekter, till exempel möjligheten att ta bort oskärpa eller skuggor ger ett mindre lyckat resultat.