Annons

Flex-läget

Skärmvecket i Galaxy Z Fold och hur du kan använda det till din fördel

Samsung Inifinity Flex Display - öppen och stängd
Samsung Inifinity Flex Display - öppen och stängd

Samsung vill att vecket i den vikbara skärmen ska få mening.

Publicerad Uppdaterad

Dra nytta av skärmvecket med Flexläge

Vissa appar har ett särskilt läge om du ställer telefonen halvt vikt med skärmvecket i 90 grader. Galleriappen för bilder är en sådan, Då kan du visa bilderna på ena halvan och få en styrplatta på andra. Kameraappen har också ett flexläge. Då får du sökarfönstret på ena sidan och en direkt visning av bilden du just tagit på den andra halvan.

Under Inställningar - Avancerade funktioner - Labbar hittar du även Flexlägespanel. Det är en funktion som ger flexläge till alla appar du väljer, även om de inte har det förberett. Appen visas då i halva skärmen och i andra halvan visas en panel med styrplatta och flera andra verktyg. Styrplattan fungerar som en pekplatta och visar en muspekare på andra skärmhalvan där appen finns. Bland övriga verktyg hittar vi Ta skärmdump, Ändra ljusstyrka och Ändra volym.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här i augusti då vi samlade tips om Samsung Galaxy Fold 4 och Android 12L som då nyligen släppts.