Tips till Gmail

Skicka e-post som kräver extra säkerhetskoll via sms – när du vill vara säker

Med Gmail kan du skicka epost som kräver sms-verifiering för att läsas.

Publicerad Uppdaterad

Konfidentiellt läge är en funktion som finns tillgänglig i Gmail på webben, men även i mobilappen under de tre prickarna när du skickar ett nytt meddelande. Genom att skicka ett meddelande med konfidentiellt läge så ställer du extra krav på mottagaren som vill läsa, men kan å andra sidan få mer kontroll över vem som kan ta del av det du skickar. Konfidentiellt läge låter dig kräva sms-verifiering av den som tar emot brevet, för att hen ska få fram innehållet. Du kan även begränsa så att mottagaren inte kan skriva ut, skicka vidare eller ladda ner meddelandet.

När du skriver ett mail i Gmail på webben hittar du Konfidentiellt läge i form av en hänglås-ikon i botten på meddelandefönstret. Där sätter du alla inställningar.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Gmail.