5 - 60 minuter

Spotify-tips: Sömntimer för både musik och poddar

Så här hittar du och använder Spotifys sömntimer.

Publicerad Uppdaterad

Somna till Spotify

Spotify har en sleep timer-funktion där du kan stänga av uppspelningen av musik eller en podcast efter en viss tid. Hur du gör ser lite olika ut om det är en podcast eller musik du lyssnar till.

Så gör du: För musik, tryck på statusfältet för musikuppspelning i Spotifyappen på mobilen för att se mer om musiken du lyssnar på. Tryck på de tre prickarna i övre vänstra hörnet. Skrolla ner så hittar du insomningstimer. Du kan välja en tid på 5 min - 1 timme som uppspelningen ska sluta vid, eller när spåret du lyssnar på tar slut.

För poddar trycker du också på statusfältet, men här dyker det upp en ikon för en måne nere till höger, den klickar du på för att välja att stoppa uppspelningen om 5 - 60 minuter eller när poddavsnittet är slut.

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.