Fota och även filma

Tips: Använd Apple Watch för att styra kameran

Din Apple Watch kan fungera som avtryckare för kameran i din Iphone och från och med Watch OS 10 fungerar det här inte bara för stillbilder utan även för video.

Det finns ett par olika valmöjligheter. Du börjar med att ställa upp din telefon på någon plan yta med stöd så att den har motivet i sökaren. Från klockan kan du sedan få en förhandsvisning så att du ser att alla är med i bild. Kameraappen i klockan låter dig växla mellan främre och bakre kameran, du kan zooma in och ut genom att snurra på klockans knapp och det går även att välja om blixt och funktion för live-foto ska vara av eller på.

När du är nöjd med förutsättningarna trycker du helt enkelt av på avtryckaren i klockans skärm för stillbild, eller håller in på avtryckaren för video. Då spelas videon in till det ögonblick du släpper avtryckaren. För att stillbilder ska bli som bäst kan du välja en fördröjning på tre sekunder, så att du hinner släppa blicken från klockan innan bilden tas.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Apple Watch.