One UI 5

Tips: Se över säkerheten i din Samsung – allt finns samlat på ett ställe

Säkerhets- och sekretess finns samlat på ett ställe i One UI 5 på din Samsung-mobil.

Publicerad Uppdaterad

Nya säkerhetsmenyn

Den nya samlingsmenyn för allt som har med säkerhet och sekretess att göra är en av de få större nyheterna i Android 13 och Samsung bidrar dessutom med lite eget till menyn. Du hittar den som en rubrik direkt under inställningar och den heter helt enkelt Säkerhet.

Här hittar du ett slags checklista för att säkerställa att informationen på din mobil är säker, och förslag på åtgärder för att förbättra säkerheten ytterligare vad gäller till exempel lösenordsskydd och säkerhetskopiering.

En intressant funktion du kan slå på är att mobilen kan känna av om en app vill använda en bild med text i och varna dig. Tanken är att du om du till exempel lägger upp en bild i sociala medier så kan du få en varning och uppmaning att då ta en extra titt så att inte känslig information går att läsa i bilden.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här i november när Samsung släppte One UI 5 baserat på Android 13.