Watch OS 10

Tips till Apple Watch: Nya sätt att byta urtavla och växla mellan appar

Förr kunde du svepa på skärmen för att byta urtavla och klicka på den nedre knappen för att växla mellan de senaste apparna. Det ändrade Watch OS 10 på.

Nu får du istället trycka snabbt två gånger på den runda knappen för att visa senaste apparna och växla mellan appar. Byta urtavla gör du genom att hålla fingret på skärmen och håll kvar fingret där för att sedan svepa i sidled till den urtavla du önskar. Det här gör att du inte riskerar att på samma sätt som förut byta urtavla av misstag när du kommer åt skärmen.

Kontrollcenter, där du har snabbinställningar som flygläge, vattenlåset och fokuslägen hittade du förut genom att svepa upp från botten av skärmen. Nu med Watch OS 10 dyker Kontrollcenter istället upp när du trycker den nedre knappen på sidan av klockan.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Apple Watch.