Tips

Utnyttja största nyheten i Apple Watch med Watch OS 10: Redigera en smart trave

Den smarta traven är ett nytt snabbt sätt att nå information i Apple Watch. Vi förklarar hur.

Watch OS 10 är en stor uppdatering och innebär att flera grundläggande egenskaper i klockan förändras. En sådan är att varje urtavla nu visar en smart trave när du snurrar på klockans runda knapp. Den smarta traven är alltså en uppsättning widgets som plockar information från Apples egna funktioner och från installerade appar och gör denna information lätt tillgänglig. Tanken med den smarta traven är att den ska kunna ge dig snabb och relevant information i stunden, utan att du ska behöva gå in och ut ur olika appar.

Även om tanken med smart trave är att den ska prioritera rätt information automatiskt kan du själv anpassa den på flera sätt.

Du kan lägga till upp till sju olika widgets. Genom att från valfri urtavla vrida på den runda knappen tills traven syns och sedan trycka på skärmen och hålla kvar fingret kommer du till redigeringsläget. 

Här kan du välja nya widgets med Plus-knappen, fästa befintliga widgets i toppen av vyn genom att trycka på den lilla gula nålen i högra hörnet och ta bort de du inte vill ha med den röda knappen i vänstra hörnet.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Apple Watch.