https://www.mobil.se/tips-tricks/14-nyttoprogram-till-android
350120
Tips & Tricks
Bästa Android-apparna

14 nyttoprogram till Android

Mobil har testat program till Android-telefoner och valt ut de 101 bästa. Här är 14 nyttoprogram.

Printershare

Låter dig skriva ut bilder, dokument eller meddelanden direkt från telefonen. Lägg till programmet i datorn och dela ut vilka skrivare du vill dela, sedan är det bara att printa på oavsett var i världen du befinner dig. Det går också att skriva ut på en skrivare i ett lokalt trådlöst nätverk.

Betyg: 4/5

Documents To Go

Låter dig i gratisversionen läsa Word- och Excelfiler, betalversionen som du får genom att köpa en kod för 10 dollar ger dig även möjlighet att redigera och skapa nya dokument. Bra för dig som vill jobba på telefonen.

Betyg: 4/5

Scandinavian keyboard/Swedish dictionary

Ger din telefon knappsats med å, ä och ö samt en svensk ordlista. Bland de första programmen du bör tanka ned till din nya telefon. Utan detta måste du sitta och hålla knappar intryckta för att få fram våra nordiska tecken.

Betyg: 5/5

OffiViever

Ett enkelt läsprogram för Word, Excel, pdf och Powerpoint. Låter dig alltså bara läsa dokumenten, inte ändra i dem. Men programmet har bra stöd för olika filer och är snabbt och lättanvänt. Documents to go är däremot snyggare.

Betyg: 3/5

GDocs

Redigera dina Googledokument direkt i telefonen. Du måste ladda ned dem och redigera dem lokalt i telefonen och inte online som när du gör det på datorn, men det går snabbt över 3g. Riktigt smidigt om du använder Googledokument.

Betyg: 5/5

Google Translate

Skriv in en mening eller klipp och klistra och vips har du en översättning till valfritt språk. Ibland blir det lite stolligt men för att fatta helheten i en text brukar det gå bra. Vissa telefoner har även stöd för uppläsning av översättningen.

Betyg: 4/5

Currency

Låter dig räkna ut vad det kostar med aktuell växlingskurs. Dessutom en massa extrafunktioner, en del bara i betalversionen, men en hel del även i gratis. Räkna ut dricks, kolla statistik på valutahandel och se vad vissa fasta belopp blir i en annan valuta.

Betyg: 4/5

AK Notepad

Det finns många anteckningsprogram till Android, AK Notepad har några bra extrafunktioner. Med en knapptryckning kan du lägga en anteckning på startskärmen, du kan sätta larm och skicka anteckningar som sms eller e-post.

Betyg: 4/5

Translator

Translator använder Googles översättningsserver och översätter mellan en stor mängd språk. Det fungerar bra när man verkligen behöver översätta någonting, men helhetsintrycket dras ner av att programmet är överöst med reklam.

Betyg: 3/5

Evernote

Kompetent anteckningsprogram för både text, bilder och inspelningar. Ladda ned programmet på datorn så har du tillgång till dina anteckningar överallt och hela tiden, förutsatt att du har datauppkoppling, eftersom programmet sparar allt på webben.

Betyg: 5/5

Notes

Enklare anteckningsprogram som låter dig lägga till uppgifter och fylla på dem med innehåll. Denna är lokal på telefonen men du kan göra en backup till sd-kortet om du känner att du har många anteckningar som är viktiga att ha kvar.

Betyg: 3/5

Locale

Låter dig anpassa telefonens inställningar för ringsgnal, volym, nätverk, vibration, aviseringar med mera beroende på var du befinner dig. Orkar du bara sätta dig ned ett tag och ställa in allt kan fixa automatiska inställningar för alla tänkbara platser och situatuoner.

Betyg: 5/5

Voice recorder

Mycket enkel diktafon som bara har en inspelningsknapp. Du kan sedan välja att skicka inspelningen med e-post om du vill lyssna på den någon annanstans eller dela den med någon.

Betyg: 3/5

Bubble

Ett vattenpass som fungerar både med telefonen liggande på rygg och på sidan. Inga konstigheter och noggrannheten är inte alltid på topp, men för hemmasnickaren kan det nog duga. Se bara till att telefonen är jämn på den sida du mäter mot.

Betyg: 3/5