Annons

Flera fönster

Dolda nyheter i Android M

Android M för surfplattor innehåller såväl stöd för flera appar på skärmen som nya tangentbord.

Publicerad Uppdaterad

Android M finns ute som en developer preview för lite olika Nexus-enheter och utöver de nyheter som presenterades på scen i torsdags under Google I/O finns det en hel del roligheter som Google inte pratade om.

För surfplattor handlar det om två saker som hittills verkar vara exklusiva för just surfplattor. Det ena är en hyfsat dold, väldigt buggig, men fortfarande existerande variant för att köra flera fönster samtidigt. Med funktionen påslagen kan du via appväxlaren lägga ut appar så att flera av dem syns på skärmen samtidigt i ett helt gäng olika konfigurationer med upp till fyra appar samtidigt. Huruvida den funktionen kommer att finnas med i den skarpa releasen återstår dock att se då den i dagsläget är ganska rejält dold.

En annan funktion liknar den Apple haft till Ipad ett par år nu och som dykt upp på olika Androidplattor under åren också, nämligen delat tangentbord. Ett sådan gör det betydligt enklare att skriva med enbart tummarna när du håller i plattan, vilket är riktigt trevligt.

Vi förutsätter att det kommer dyka upp fler nyheter för såväl plattor som mobiler när det kommer till Android M, men bara de här två funktionerna känns mer spännande än det mesta Google presenterade på scen i torsdags.



Kolla även in våra första intryck av Android M här