Annons

Väntas släppas 14 mars

Fler detaljer om liten Iphone

Den nya Iphone med 4-tumsskärms sägs heta Iphone 5SE, och läckor anger vilken processor och minneskonfiguration den kommer att ha.

Publicerad Uppdaterad

Alla som hade önskat sig en Iphone med större skärm fick sin önska nuppfylld när Iphone 6 och 6 Plus lanserades. De som däremot tyckte att den lilla skärmen var en av fördelarna med Iphone har inte fått se någon ny telefon på två och ett halvt år. Men enligt samstämmiga källor ska det bli ändring på det inom kort, då en ny 4-tumsmodell ska lanseras, enligt uppgift i veckan som börjar den 14 mars.

Namnet sägs vara Iphone 5SE, men vi har på känn att någon högre chef sätter ner foten och ger den ett eget namn innan den släpps då det känns krystat att släppa en ny Iphone med ett namn som får det att verka vara en tre år gammal Iphone.

För det blir en ny Iphone. Även om den enligt uppgift är tänkt att vara den billigaste modellen som säljs, och den till hösten när Iphone 7 släpps eventuellt kommer att ersätta alla äldre modeller i sortimentet, betyder det inte att den nödvändigtvis har mossig hårdvara. Detta enligt Mark Gurman på 9to5Mac, som i sin tur citerar anonyma källor. Flera olika prototyper ska cirkulera, där en del är försedda med processorn M8 och grafikchippet G8, medan andra har de nyare M9 och G9. Troligtvis blir det den senare varianten som släpps, och mobilen får då samma processor som Iphone 6s. Dessutom kommer även den mindre Iphone då få tillgång till funktionen att väcka mobilen genom att säga Hey Siri.

4-tums-Iphonen väntas komma i varianterna 16 och 64 gigabyte lagringsutrymme. Priset för 16 GB-varianten ser ut att bli drygt 5000 kronor. Färgerna ska vara samma som för Iphone 6s, och designen snarlik. Om vi får tro den holländska sajten Onemorething har vi prototypen på bilden ovan till höger, bredvid en Iphone 5.

Källa