Läckta benchmark-resultat

HTC:s kommande i benchmark-duell

Nu har benchmark-resultat läckt ut på en kommande HTC-modell som tros vara M9, vilket gör att vi kan jämföra HTC:s och Samsungs toppmodeller för 2015 redan nu.

Publicerad Uppdaterad

De appar som mäter en mobils prestanda lägger även upp dem för jämförelse på webb och i app. Tidigare har uppmärksamma användare hittat flera prestandatest på kommande Galaxy S6. Nu har även vad som tros vara HTC:s kommande toppmodell dykt upp i prestandatest, vilket ger en ovanlig möjlighet att jämföra de två modellerna redan innan de lanseras.

Enligt testet, som gjorts i Geekbench 3 hade HTC-modellen med beteckningen OPJA10 resultatet 1232 i single core och 3587 i multicore. Det kan jämföras med 987/2834 som vi mätte upp med HTC One M8 i mars förra året. Jämfört med Galaxy S6 i Geekbench 3 är dock resultatet mindre imponerande, där fick S6 hela 1520 i single core och 5478 i multicore.

Nu är dessa siffror försedda med en stor dos osäkerhet. Telefonen i fråga kan mycket väl vara en prototyp av HTC One M9, men det betyder inte nödvändigtvis att den är försedd med slutgiltig hårdvara. Med tanke på de problem Qualcomm verkar ha med Snapdragon 810 är det inte ens säkert att HTC själva vet vad slutgiltig hårdvara är ännu.

Av prestandatestet framgår i alla fall att mobilen har en åttakärnig processor från Qualcomm, vilket bara kan vara Snapdragon 810. Internminnet ser ut att vara 3 GB.

Källa