Annons

Ingen Android Wear

Läcka: Sonys nästa smartklocka

Sony Smartwatch 3 ser ut att bli vattentät och få trådlös laddning. Men inte Android Wear-kompatibel.

Publicerad Uppdaterad

På IFA-mässan i Berlin för drygt ett år sedan lanserade Sony sin klocka Smartwatch 2, och därför kommer det kanske inte som någon överraskning att man detta år verkar ha en Smartwatch 3 på gång. Det är den kinesiska läckaren Digi Woo som kommer med uppgifterna. Enligt Digi Woo planerar Sony att hålla fast vid systemet från Smartwatch 2 i stället för att använda Googles Android Wear.

Bland nyheterna i Smartwatch 3 ska vara att telefonen har fått utökad tålighet mot vatten och damm. Den ska också vara försedd med trådlös laddning och Wlan. Det senare tyder på att Smartwatch 3 kommer att kunna använda vissa funktioner utan att en mobil är inblandad, då det räcker med Bluetooth för att kommunicera mellan klocka och mobil.

Andra uppgifter är att skärmen på klockan ska ha fått högre upplösning jämfört med föregångaren, och ha transflektiv skärm, det vill säga en skärm med reflekterande baksida som gör den mer lättläst i solljus. Enligt läckan ska klockan även ha fått ett helt nytt användargränssnitt som ska göra den mer lättanvänd.

Den 3 september klockan 16.15 håller Sony sin presskonferens på IFA-mässan i år. Då lär vi få se mer av Smartwatch 3, och om ryktena stämmer även Xperia Z3 och Z3 Compact.