Annons

9,7 tum stor

Lanserad: Ny Ipad Pro

En ny Ipad Pro med skärm på 9,7 tum introducerades med även ett par andra nyheter.

Publicerad Uppdaterad

En Ipad Pro i ett lite smidigare format var den största produktlanseringen på Apples presskonferens. Med Ipad Pro i 9,7-tumsutförande utökas alltså Ipad Pro-familjen och på scenen propagerade marknadschefen Phil Schiller för att nu var det dags för alla med gamla pc-datorer att ersätta dem med en Ipad Pro.

Precis som sin större systermodell har Ipad Pro i mindre formatet stöd för Apple Pencil och upplösningen är densamma i båda modellerna av Ipad Pro. En nyhet i skärmen är att den har vad Apple kallar för True Tone Display, vilket innebär att skärmen anpassar skärmens färgton efter omgivningens ljus. En annan nyhet som säkert är välkommen hos en del är att den finns även i en version med 256 GB lagringsminne.

Prestandamässigt känner vi igen mycket från den större versionen av Ipad Pro. Vi har Apples A9X-chip, vi har därmed alltså stöd för Siri som alltid är tillgänglig utan att du behöver ha enheten på laddning eller trycka och hålla in hemknappen. 

Nya adaptrar gör att du kan ansluta sd-kort och tillexempel digitalkameror via usb. Kameran är på 12 megapixel med tvåfärgad fotolampa och möjlighet att ta panoramabilder upp till 63 megapixel. Precis som Iphone SE kan den spela in film i 4K, men saknar 3D Touch som fortfarande är unikt för Iphone 6S och 6S Plus. 

Roséguld , guld, silver och grå är färgerna Ipad Pro levereras i och till USA kommer den precis som Iphone SE den 31 mars med förhandsbokningar som öppnar den 24 mars. Prislappen hamnar på 500 dollar för 32 GB, 749 dollar för 128 GB och 899 dollar för 256 GB-varianten. Till Sverige kommer plattan i början av april.