Elefanten i rummet

LG kan lansera G4 Note

Nästa produkt från LG kan bli en konkurrent till Samsungs Galaxy Note-serie och Iphone 6 Plus.

Publicerad Uppdaterad

KIPRIS, patentverket i Sydkorea, har fått in ett intresseväckande patent från LG Electronics Inc, den andra mobiljätten i Sydkorea.

Patentet innehåller inte mycket mer än en bild på text just nu, den som befinner sig under den högra och suddiga bilden. Men texten räcker, typsnittet känns igen från företagets tidigare modeller i G-serien. Om LG möjligtvis arbetar på en phablet som faktiskt kan tävla med Galaxy Note 4 och Iphone 6 Plus så blir uttalanden från LG under Mobile World Congress (MWC) intressanta igen. 

Android Authority rapporterade under MWC att VD:n för LG Mobile, Juno Cho, sade under MWC att LG ”tänker släppa en produkt som står över G-serien. Den kommer att släppas under andra halvan av det här året”.

Det finns rikligt med rykten om företagets kommande mobil LG G4, bland annat att den kommer lanseras i april. Något som känns ännu mer troligt då de ryktena var sammanlänkade med rykten om att företaget inte skulle visa G4 på MWC, vilket de inte gjorde. Flaggskeppet ska enligt rykten lanseras med en 3k-skärm. G4 Note eller vad LG nu väljer att kalla sin nästa toppmodell skulle i så fall behöva matcha eller överträffa den upplösningen för att överträffa G-serien. En större skärm med mindre upplösning brukar inte ge några visslingar från publiken.