Tango

Phab2 Pro- Lenovos Tangomobil

Det blev inte en, utan tre jättemobiler från Lenovo.

Publicerad Uppdaterad

Igår berättade vi om Phab2 Pro, som spåddes bli den mobil med Project Tango som Lenovo skulle visa upp. För att inte vara sämre än ryktena fick vi en Phab2 Pro… och en Phab2 Plus och en vanlig Phab2. De två senare är dock bara lika till namn och skärmstorlek.

Tango

Men det är ändå Project Tango som är det intressanta, eller Tango som Google har kortat ner namnet till numera. Phab2 Pro är den enda av de tre “phabbarna” som har stöd för tekniken. Här rör det sig om multipla kameror på baksidan som tillsammans med telefonens sensorer ska kunna göra hyfsat exakta mätningar av ett rum (mer om det kan du läsa här) för bland annat kartläggningar av inomhusmiljöer för inredning och så vidare.


Telefonen i sig är av den övre mellanklassen sett till specifikationer, med en enorm skärm på 6,4 tum (Quad HD). Under huven hittar vi 64 gigabyte lagring, ett batteri på 4050 milliamperetimmar, fyra gigabyte arbetsminne och Snapdragon 652 som motor varpå Android 6.0 körs. Utöver Tangokameror finns även en vanlig kamera på 16 megapixel på baksidan och en på åtta på framsidan.

Lanseringen är satt globalt till september, men exakt hur den svenska marknaden räknas in återstår att se. Prislappen landar på ändå rätt modesta 499 dollar. 

Phab2 minus Tango

Skillnaden mellan de två icke Tangofierade mobilerna Phab2 och Phab2 Plus är arbetsminnet på två respektive tre gigabyte, med den större siffran hos Plus-modellen såklart. Även upplösningen på skärmen skiljer sig, 720p kontra 1080p. Just upplösningen känns för en gångs skull lite mer relevant, eftersom det rör sig om en skärm med allt annat än nätta 6,4 tum.

På insidan hittar vi ett Mediatek-chip av modell MT8783 med fyra kärnor på 1,3 gigahertz samt 32 gigabyte lagring och ett batteri på 4050 milliamperetimmar. Det rör sig alltså inte om några toppmodeller rent tekniskt, men så blir prislappen också 199 respektive 299 dollar (svensk release är oklar än så länge).