Uppges släppas i maj

Rykte: ”LG G3 får QHD-skärm på 5,5 tum”

Bilden ovan är tagen under lanseringen av LG G2 i augusti 2013.

LG:s uppföljare till toppmodellen G2 ska släppas i maj, skriver sydkoreansk media. Telefonen ryktas ha QHD-upplösning och drivas med ett LG-utvecklat systemchipp.

Publicerad Uppdaterad

Enligt sydkoreanska Aseias.co.kr kommer LG G3 att släppas 17 maj, drygt nio månader efter att LG G2 lanserades. Förhandsrykten om den nya toppmodellen säger att den kommer att ha en QHD-skärm (1440 gånger 2560 bildpunkter) med en storlek på 5,5 tum över diagonalen.

G3-modellen uppges bara vara något större än G2:an när det gäller måtten, vilket kan innebära att kanterna på den nya telefonen är lika tunna som de på dagens toppmodell, skriver Phone Arena.

Tidigare rykten hävdar att telefonen ska få en 16-megapixelskamera med optisk bildstabilisering, samt att den kan utrustas med LG:s egenutvecklade systemchipp Odin.

Kan visa upp QHD-phablet på MWC

Det talas också om att LG planerar att fyra av ett riktigt fyrverkeri på mässan Mobile World Congress 2014, som drar igång i slutet av februari. Om ryktena stämmer kommer LG nämligen att presentera G Pro 2, en 5,9-tumsphablet med QHD-upplösning, på mässan. 

Denna lansering skulle kunna ge den sydkoreanska tillverkaren ett försprång gentemot storkonkurrenten Samsung när det gäller enheter med QHD-upplösning.

Inga ovanstående uppgifter har bekräftats av LG, och bör därför tas med en  nypa salt eller två.

Källa