Från FCC-dokument

Sony ”Amami” kan vara Xperia Z1 Mini

Sony Xperia Z1f, som presenterades för den japanska marknaden i höstas.

En ny Sony-enhet med kodnamet "Amami" har precis passerat genom amerikanska myndigheten FCC:s händer. Kan det här vara miniversionen av populära Xperia Z1?

Publicerad Uppdaterad

Redan i slutet av september började det dyka upp rykten om att Sony planerar att släppa en miniversion av populära värstingmodellen Xperia Z1.

Några veckor senare - närmare bestämt 10 oktober - passade Sony på att presentera nya modellen Xperia Z1f, där den 5 tum stora skärmen på Z1:an har byts ut mot en något blygsammare motsvarighet på 4,3 tum med 720p-uppplösning.

Xperia Z1f utannonserades för den japanska operatören NTT Docomo, och är alltså avsedd för den japanska marknaden. Men nu ser det ut som att Sony kan komma att släppa en minilur i vår del av världen också.

Nya dokument från amerikanska myndigheten FCC visar nämligen att Sony vill få radiosändarna i en kommande telefon med kodnamnet ”Amami” godkända. Enheten, som tidigare har refererats till som ”Z1S”, har fått modellnumret D5503.

Kan presenteras på CES 2014

Om ”Amami” är en amerikansk och europeisk version av Xperia Z1f kan vi förvänta oss att telefonen kommer vara utrutstad med en fyrkärnig systemprocessor med en klockfrekvens på 2,2 GHz, en kamera med kapacitet på imponerande 20,1 megapixel och ha en 4,3-tumsskärm med  upplösning på 720 p (1280 gånger 720 bildpunkter).

Enligt dokumentet som lämnats in till FCC kommer inte ”Amami”-telefonen att lanseras med Android 4.4 (KitKat). Istället ska det vara Android Jelly Bean som gäller. Det framgår inte när telefonen kan komma att lanseras, men en kvalificerad gissning är det kommer att ske under teknikmässan CES 2014, som går av stapeln mellan sjunde och tionde januari.

Källa