https://www.mobil.se/appar/apptips-apollo-immersive-illumination
566347
Appar
Ljussätt dina bilder

Apptips: Apollo: Immersive illumination

Där kameraappen i Iphone har ett par färdiga lägen för artificiell belysning går Apollo all in.

Porträttläget i kameraappen till Iphone ger en hel del avancerad djupinformation till bilder. Som standard kan du använda den informationen till att skapa artificiell oskärpa i bakgrunden eller fejkad, riktad belysning med ett par filter som till exempel scenbelysning där det ser ut som motivet står framför en strålkastare med mörk bakgrund.

Appen Apollo tar det här mycket längre. Du kan lägga in en eller flera ljuskällor, välja hur starka de ska vara, vilket håll de ska lysa ifrån, hur fokuserade ljuskäglor de ska ha, färgen på ljuset, om bilden skuggas av något, med mera, med mera.

Man förstår att Apple inte lagt in allt detta som standard då det blir lätt överväldigande. Som tur är har appen en hjälpfunktion som du kan ha påslagen hela tiden om du vill och inte bara första gången du använder den. Här förklaras vad varje steg gör när du använder det, och vad de justerade inställningarna får för effekt.

Du kan ta nya bilder och redigera på detta sätt eller återanvända bilder du tagit sedan tidigare, men de måste vara tagna med Iphones porträttläge. Det innebär att den bara funkar med plusmodellerna av Iphone 7 och 8 samt Iphone X och senare.

 • Apollo: Immersive illumination

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.1.4
  Utvecklare:
  Indice
  Pris (Ios):
  10 kr
  Betyg
  8/10