Annons

Missa inte norrskenet

Apptips: Aurora notifier

Låt mobilen larma om det blir norrsken i kväll.

Publicerad Uppdaterad

Norrsken är ett häftigt himlafenomen som kan ses långt ner i södra Sverige under rätt omständigheter. Men det kan vara svårt att veta när man ska hålla ögonen öppna. Norrsken går dessutom att förutsäga med åtminstone ett par timmars varsel, vilket gör den här appen användbar.

Aurora Notifier hämtar in norrskensprognoser och redovisar dem. Med en tilläggsapp som måste installeras separat men fortfarande är gratis (lite yxigt, men du behöver bara göra det en gång) håller appen dessutrom reda på din position, och kan skicka dig notifieringar om det är hög norrskensaktivitet där du är. Du kan själv välja vilka tider på dygnet appen ska larma.

En tredje del nav appen är en premiumfunktion för 29 kr som dessutom redovisar norrskensprognosen i kartform, men det tillför ärligt talat inte särskilt mycket.

Det hade förstås varit ett extra plus om appen hade tagit in prognoser för molnighet och kunnat ta med i beräkningen om himlen är klar innan den larmar, men nånting får man väl göra själv antar jag. Som det är nu fyller den ändå sitt syfte väl.