Hälsoappar

Argus – snygg och begränsad

Det är inte bara träning som avgör när det gäller hälsa. Allt från kost till sömn och eventuella sjukdomar är en faktor och här tittar vi närmare på några appar som vill ge dig en helhetsbild. Argus är en mer lättsam lösning.

Publicerad Uppdaterad

En betydligt mer lättsam hälsoapp än Lifesum och Myfitnesspal. Huvudfunktionen är kopplingen med stegräknaren i Iphone 5S (det funkar även med tidigare Iphonemodeller, men då drar det mer batteri). Samtidigt kan appen kopplas till en rad tredjepartstjänster (ironiskt nog även Fitbit) och alla data visas upp i ett ganska snyggt honungskakemönster tillsammans med exempelvis pulsdata som samlas in från Azumios pulsmätarapp.

När det kommer till kost är appen väldigt noga med drycker, främst vatten. Något fokus på att räkna ut hur många kalorier du stoppar i dig kontra de appen säger att du bränt existerar inte. Matloggandet i appen består istället av att du fotar dina måltider för att få in dem i din dagbok. Det är en snygg lösning och om du har någon som helst kunskap om vad som är bra och dåligt att stoppa i dig så duger det att veta att den där pizzabilden inte direkt gynnar din viktnedgång.

Samtidigt finns det betalfunktioner i form av kostplaner som du kan ansluta dig till. De är hiskeligt dyra och när appen i sin grundläggande form inte gör någon näringsskillnad på en påse godis och ett äpple känns det inte direkt motiverat att hoppa på någon av kostplanerna.